0224-2135277 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar!

Bravecto: de hele maand maart 10 % korting

Posted in: Hond Started by

Bravecto: de hele maand maart 10 % korting

Eén keer kauwen en tot 12 weken beschermd tegen vlooien en teken! Dat kan met Bravecto.
Een zeer smakelijk kauwtablet voor de hond die samen met of kort na het eten van een maaltijd gegeven moet worden voor een optimale werkzaamheid.
Het doodt 100 % van de vlooien binnen 8 uur en 100 % van de teken binnen 12 uur na toediening van het tablet. Een zeer groot voordeel is dat het voor 12 weken werkzaam blijft!
De werkzame stof in Bravecto (fluralaner) wordt opgenomen door de hond en verspreidt zich via het bloed, zo komt het letterlijk van neus tot staart! U komt er niet mee in contact wanneer u de hond aait. Ook kan de hond onbeperkt zwemmen of gewassen worden.
Bravecto is veilig bij zwangere of lacterende honden en mag ook toegediend worden bij honden die drager of lijder zijn van het MDR 1 gen-defect. De hondenrassen met hierop het meeste risico zijn met name: Border Collie, Australian Shepherd, Australian Cattle Dog Bobtail, Sheltie en kruisingen met collies)
De tablet kan veilig gegeven worden aan honden vanaf 8 weken leeftijd en zwaarder wegen dan 2 kg lichaamsgewicht. De tablet moet samen met voeding gegeven worden
Waarom het zo belangrijk om vlooien en teken te bestrijden?
Vlooien bestrijding is het hele jaar van belang. Slechts een klein percentage (5%) van de vlooienbesmetting is zichtbaar op de hond, dit zijn de volwassen vlooien. De overige 95% (ontwikkelingsstadia van de vlo) kunnen zich in het gehele huis bevinden en met name op de plaatsen waar de hond slaapt. Vlooien kunnen lintworm en kattenkrabziekte overbrengen!
Ze hebben bloed nodig om te overleven en voor te planten. Zo leggen zij wel 40 tot 50 eitjes op een dag. De ontwikkelingsstadia van vlooien-ei tot volwassen vlo duurt gemiddeld 3-8 weken. Bravecto zorgt ervoor dat de volwassen vlo geen eitjes meer kan leggen voordat het dood gaat.
Naast deze vlooienbestrijding is het van belang om ook het huis mee te behandelen met een daarvoor geschikte omgevingsspray (bijvoorbeeld Indoor X).
Ook is het van belang wekelijks de kleden/ kussens waar de hond ligt te wassen en goed te stofzuigen, ook onder kasten en ander meubilair.
In de vrije natuur, maar ook in het stadspark en hoog gras naast uw huis kunnen teken zich schuilhouden. Ze hechten zich vast aan uw hond vanuit langer gras, heidestruiken, enz.
Teken kunnen ziektes overbrengen. Hoe sneller de teek wordt gedood of verwijderd, hoe kleiner de kans is op besmetting van de ziekte van Lyme of Babesiose.
De teek moet eerst bloed zuigen voordat het middel ze doodt.

Contactgegevens

Adres

  • Zijperweg 11, 1742 NE Schagen
  • Oosterdijk 34, 1746 CH Dirkshorn
  • Zeeweg 44, 1759 GV Callantsoog

Telefoon: 0224-213527
Email: info@dapschagen.nl

Spoedgeval? Bel 0224-213527
24/7 bereikbaar!

Contact US

Uw naam *

Woonplaats *

Telefoonnummer *

Uw email *

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?
 Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen.

Uw bericht

* verplicht veld