0224-2135277 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar!

Inzameling cartridges, toners en gsm`s voor KNGF

Hond met gsm
Posted in: Geen categorie Started by

Inzameling cartridges, toners en gsm`s voor KNGF

Met het inleveren van cartridges en mobiele telefoons worden 2 goede doelen tegelijk geholpen; KNGF Geleidehonden en het milieu. Voor elk ingeleverd exemplaar, krijgt het KNGF  een vergoeding van Eeko, de organisatie die cartridges en mobieltjes inzamelt en laat recyclen.

 

Waarom cartridges recyclen?

In cartridges zitten fossiele brandstoffen (olie). Komt zo’n cartridge in het milieu terecht, dan duurt het honderden jaren voordat deze is afgebroken. Het is dus milieuvriendelijker om lege cartridges opnieuw te vullen in plaats van weg te gooien. Als hergebruik niet (meer) mogelijk is, kan de cartridge worden gerecycled.

 

Waarom mobiele telefoons recyclen?

In mobiele telefoons wordt coltan gebruikt. Coltan is een grondstof voor bepaalde onderdelen van mobiele telefoons en laptops. De stof zorgt ervoor dat de apparaten niet oververhitten. De grondstof wordt gewonnen in het oosten van Kongo, het leefgebied van de laaglandgorilla. Om aan de vraag naar coltan te kunnen voldoen, worden veel nieuwe coltanmijnen geopend en wegen aangelegd. Dit gaat ten koste van het regenwoud. De gorilla is hierdoor ernstig in de verdrukking gekomen. Door mobiele telefoons en laptops te recyclen vermindert de vraag naar coltan.

Inleverpunt

Dierenartsenpraktijk Schagen is sinds 2014 inzamelpunt voor het KNGF. Mocht u oude cartridges, toners en/ of Gsm’s hebben dan kunt u ze bij ons langsbrengen. Wij zorgen ervoor dat ze door EKOO opgehaald worden.

Contactgegevens

Adres

  • Zijperweg 11, 1742 NE Schagen
  • Oosterdijk 34, 1746 CH Dirkshorn
  • Zeeweg 44, 1759 GV Callantsoog

Telefoon: 0224-213527
Email: info@dapschagen.nl

Spoedgeval? Bel 0224-213527
24/7 bereikbaar!

Contact US

Uw naam *

Woonplaats *

Telefoonnummer *

Uw email *

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?
 Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen.

Uw bericht

* verplicht veld