0224-2135277 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar!

KNGF inzamelactie

Dierenartsenpraktijk Schagen spreekkamer
Posted in: DIerenartsenpraktijk Schagen Started by

KNGF inzamelactie

Heeft u thuis nog een oude mobiele telefoon liggen? Of is uw cartridge leeg? Lever hem dan bij ons in op de Zijperweg 11 in Schagen. Zo helpt u KNGF Geleidehonden! Voor elk ingeleverd exemplaar ontvangt het KNGF namelijk een vergoeding van de firma Eeko®, die de mobieltjes en cartridges recyclet. Door mee te doen slaat u dus twee vliegen in één klap: u steunt KNGF Geleidehonden en draagt bij aan het duurzaam omgaan met het milieu.

Bruikbare cartridges van de volgende merken brengen een vergoeding op: HP, Lexmark, Brother, Canon, Dell, Panasonic en Samsung.

Hetzelfde geldt voor werkende, bruikbare telefoons van de volgende merken; Blackberry, HTC, Imate, LG, MDA, Motorola, Nokia, Palm, Panasonic, Qtek, Sagem, Samsung, Sendo, Sharp, Siemens, Sony Ericsson, SPV en YXDA. De SIM-kaart moet u verwijderen, voordat u de oude mobiele telefoon inlevert.

Waarom cartridges recyclen?

Voor de productie van een lasercartridge worden fossiele brandstoffen (olie) gebruikt. Komt zo’n cartridge in het milieu terecht, dan duurt het honderden jaren voordat deze is afgebroken. Het is dus milieuvriendelijker om lege cartridges te hervullen in plaats van weg te gooien. Dat scheelt u ook veel geld. Als hervullen niet (meer) mogelijk is, kan de cartridge worden gerecycled.

Waarom mobiele telefoons recyclen?

De vraag naar kleinere mobiele telefoons is enorm gestegen de laatste jaren. Hierdoor zijn producenten steeds meer coltan gaan gebruiken. Coltan is een grondstof voor bepaalde onderdelen van mobiele telefoons en laptops. De stof zorgt er voor dat deze apparaten niet oververhitten. Coltan wordt gewonnen in het oosten van Kongo, het leefgebied van de laaglandgorilla. Om aan de vraag naar coltan te kunnen voldoen, zijn daar veel nieuwe coltanmijnen geopend en wegen aangelegd, ten koste van het regenwoud. De gorilla is hierdoor ernstig in de verdrukking gekomen. Door mobiele telefoons en laptops te recyclen vermindert de vraag naar coltan.

 

Contactgegevens

Adres

  • Zijperweg 11, 1742 NE Schagen
  • Oosterdijk 34, 1746 CH Dirkshorn
  • Zeeweg 44, 1759 GV Callantsoog

Telefoon: 0224-213527
Email: info@dapschagen.nl

Spoedgeval? Bel 0224-213527
24/7 bereikbaar!

Contact US

Uw naam *

Woonplaats *

Telefoonnummer *

Uw email *

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?
 Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen.

Uw bericht

* verplicht veld