0224-2135277 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar!

Lunchmeeting “Vaccineren tegen mastitis: mogelijkheden en onmogelijkheden”

Posted in: Melkvee Started by

Lunchmeeting “Vaccineren tegen mastitis: mogelijkheden en onmogelijkheden”

Mastitis is een van de belangrijkste aandoeningen op een melkveebedrijf. De ziekte heeft grote financiele consequenties en leidt tot veel ergernis voor melkveehouders. Economische schade wordt met name veroorzaakt door een lagere melkproductie, gebruik van antibiotica, de daarmee samenhangende melkderving en eventuele korting op het melkgeld bij overschrijding van de celgetalgrens.  Hierbij helpt de inzet van vaccineren van dieren tegen mastitis: Startvac®.

Het vaccin geeft bescherming tegen de mastitisverwekkers Staphylococcus aureus, coagulase-negatieve stafylokokken, E. coli en andere coliformen (Klebsiella). Startvac® activeert bij koeien en vaarzen de immuniteit, ter vermindering van zowel het aantal subklinische als de ernst van klinisch mastitis gevallen. Hierdoor kan het resulteren het in een daling van het celgetal.

 

Toekomst

Vaccineren tegen mastitis past in de ontwikkeling van het gebruik van minder antibiotica. Echter vooral ook in een omslag van werken, veel minder probleemoplossend en juist veel meer preventief werken om problemen te voorkomen.

 

Deelname

Het gebruik van Startvac® op een melkveebedrijf is maatwerk, aangezien op elke melkveebedrijf veel verschillende factoren voorkomen die een invloed hebben op de uiergezondheid. Voorbeelden van deze factoren zijn de melkkwaliteit, genetica, huisvesting en weerstand van de koeien. We nodigen u hierbij uit om meer te horen over mastitismanagement en vaccineren tegen mastitis. Deze onderwerpen zullen in een praktische presentatie worden behandeld door dierenarts Jessica Hartjes van HIPRA.

Vanwege de beperkte ruimte is het belangrijk dat u zich vooraf aanmeldt via email (info@dapschagen.nl) of telefoon (0224-213527).

Datum: 7 en 8 december 2017

Tijdstip: 12 – 14.00 uur

Locatie: Dierenartsenpraktijk Schagen, Zijperweg 11, Schagen

Vanwege het aantal aanmeldingen is er op 7 december geen plaats meer en is er een extra datum (8 december) bij gepland.

 

 

Contactgegevens

Adres

  • Zijperweg 11, 1742 NE Schagen
  • Oosterdijk 34, 1746 CH Dirkshorn
  • Zeeweg 44, 1759 GV Callantsoog

Telefoon: 0224-213527
Email: info@dapschagen.nl

Spoedgeval? Bel 0224-213527
24/7 bereikbaar!

Contact US

Uw naam *

Woonplaats *

Telefoonnummer *

Uw email *

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?
 Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen.

Uw bericht

* verplicht veld