0224-2135277 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar!

Melkvee-avond: Melkveesensoren, extra ogen en oren

Posted in: Geen categorie Started by

Melkvee-avond: Melkveesensoren, extra ogen en oren

Dierenartsenpraktijk Schagen organiseert deze avond in samenwerking met Agrifirm en Dierenartsenpraktijk Warmenhuizen. De avond vindt plaats op woensdag 7 februari 2018 in Zaal Alpha (voorheen Kdanz) aan de Loet 13 in Schagen en begint om 19.45 uur. Let op dit is een ander adres.

 

Programma:

Koegedrag fast forward, wat laten de koeien ons zien?

Drs. Jan Lievaart, Nederlands Klauw Gezondheidscentrum

 

Het NederlandsKlauwGezondheidsCentrum (NKGC) is ontstaan vanuit de behoefte om een volgende stap te maken in het aanbieden van de best mogelijke zorg en adviezen binnen de veterinaire gezondheidszorg van rundvee. Het centrum richt zich alleen op klauwgezondheid en omvat een breed pakket van praktijk tot toegepast onderzoek.

De kracht van het centrum ligt volgens ons in de combinatie van praktijk, onderzoek en innovatie op het gebied van klauwgezondheid. De dagelijkse ervaringen op melkbedrijven vanuit ons centrum wordt direct geintegreerd in lezingen workshops en praktijkonderzoek.
Alle drie de oprichters zijn afgestudeerd in de richting landbouwhuisdieren aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en hebben vervolgens ruime ervaring opgedaan in zowel de praktijk in binnen- en buitenland (oa. Nieuw Zeeland en Australië) alsmede op het gebied van praktijk onderzoek (Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht en Charles Sturt University in Australië). Door al deze krachten te bundelen kunnen we zowel veehouders als alle andere partijen in de sector een compleet pakket aanbieden van praktijk tot wetenschappelijk onderzoek.

Tijdens de presentatie wordt onder andere het gebruik en interpretatie van time lapse camera`s in de stal besproken.

 

 

 


 

Kritische Kijk op Krachtvoerverstrekking

Ing. Mark Bastiaansen, Agrifirm Feed

Mark Bastiaansen werkt bij Agrifirm Feed. Hij houdt zich bezig met de technische ondersteuning van melkveehouders. Dit varieert van het begeleiden van bedrijven met melkrobots, ondersteuning bij het gebruik van sensoren zoals stappentellers of oorsensoren tot het gebruik en instellingen van krachtvoerboxen.

Tijdens zijn presentatie bespreekt hij onder andere veel voorkomende problemen bij het gebruik van krachtvoerboxen. In de praktijk blijkt het vaak dat krachtvoerboxen niet goed gebruikt worden.

 

 

 

Contactgegevens

Adres

  • Zijperweg 11, 1742 NE Schagen
  • Oosterdijk 34, 1746 CH Dirkshorn
  • Zeeweg 44, 1759 GV Callantsoog

Telefoon: 0224-213527
Email: info@dapschagen.nl

Spoedgeval? Bel 0224-213527
24/7 bereikbaar!

Contact US

Uw naam *

Woonplaats *

Telefoonnummer *

Uw email *

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?
 Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen.

Uw bericht

* verplicht veld