0224-2135277 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar!

Op vakantie met uw huisdier

Posted in: Geen categorie, Hond, Hond en kat, Kat Started by

Op vakantie met uw huisdier

Een goede voorbereiding is essentieel daarom volgen hier tips voor een leuke vakantie met je hond of kat

 

Voorbereiding en vertrek

Check van tevoren of huisdieren op de vakantiebestemming worden toegestaan. Zo zijn er landen die de invoer van bepaalde hondenrassen verbieden of een muilkorfverplichting hebben. Ook een ontworming of een gezondheidsverklaring kan een aanvullende eis zijn. Informatie hierover vindt u op www.licg.nl. Gaat u naar het buitenland dan zijn een Europees dierenpaspoort, een identificatiechip en registratie en een vaccinatie tegen hondsdolheid (rabiës) verplicht. De vaccinatie moet tenminste 21 dagen van tevoren gegeven worden en is na vaccinatie 3 jaar geldig.

Reizen en reisziekte

Reist u met de auto zorg dan voor een stevige reismand of bench. Plan voldoende rustmomenten en neem drinkwater mee. Zorg voor een aangename temperatuur in de auto en laat uw dier nooit alleen in de auto achter! Niet iedere hond of kat vindt een lange autorit prettig. Sommige dieren krijgen last van reisziekte doordat het evenwichtsorgaan verstoord raakt. Het is verstandig om medicijnen tegen reisziekte te gebruiken zoals Puur Reisziekte. Een autogordel voor de hond is verplicht in Duitsland en Spanje. Is uw huisdier stressgevoelig? Een lange reis en een andere omgeving kunnen ervoor zorgen dat uw huisdier behoorlijk van slag raakt. Het geven van rustgevende voedingssupplementen, zoals Telizen of Zylkène of het gebruik van feromonen, zoals Feliway spray of verdamper voor de kat en Adaptil verdamper, spray of halsband voor de hond kan een uitkomst zijn. Veel dieren reageren hier goed op, mits u er ruim op tijd (4 tot 2 weken van tevoren) mee begint. Reist u met het vliegtuig, informeer dan tijdig bij de reismaatschappij wat de eisen m.b.t. grootte en gewicht van het dier en de transportkooien zijn.

Op de bestemming aangekomen

Zet de bench op een rustige plaats. Geef bij voorkeur de vertrouwde voeding en geef alleen kraanwater als het geschikt als drinkwater is. Vergeet eventuele medicijnen en antiparasitaire middelen niet. Gaat u naar een warme bestemming? Coolingsdekens en -vesten kunnen uw dier helpen zijn lichaamstemperatuur op peil te houden. Bescherm uw dier ook op vakantie tegen vlooien, teken en eventuele zandvliegen en hartwormen. De Seresto en Scalibor halsband en de Advantix (alleen bij honden!) spot ons geven een goede bescherming. De hartwormen kunt u bestrijden door Milbemax te geven. Deze moet u elke 4 weken geven tot u weer thuis gekomen bent.

Checklist

Onderstaande checklist helpt u bij het pakken van de ‘koffer’ van uw huisdier. Europees dierenpaspoort met daarin vermeld de rabiësvaccinatie Kopie van het registratiebewijs van uw dier bij een databank met daarop het chipnummer van uw huisdier Indien van toepassing: kopie van de stamboompapieren van uw dier; CITES papieren Eigen voer Water voor onderweg Speeltjes Tekenband en tekenpen Halsbandje met kokertje waarop uw vakantieadres of telefoonnummer vermeld staat Een duidelijke foto van uw huisdier Telefoonnummer van uw eigen dierenarts en de gegevens van een dierenarts op de plaats van bestemming Eet- en drinkbakken Voor honden een mand en/of deken en voor katten een kattenbak en strooisel, voor overige dieren huisvesting en een voorraadje bodembedekking EHBO-doos Eventueel medicijnen Eventueel een muilkorf Eventueel een extra riem Borstel, shampoo en andere verzorgingsproducten Hondenpoepschepje en – zakjes

 

Contactgegevens

Adres

  • Zijperweg 11, 1742 NE Schagen
  • Oosterdijk 34, 1746 CH Dirkshorn
  • Zeeweg 44, 1759 GV Callantsoog

Telefoon: 0224-213527
Email: info@dapschagen.nl

Spoedgeval? Bel 0224-213527
24/7 bereikbaar!

Contact US

Uw naam *

Woonplaats *

Telefoonnummer *

Uw email *

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?
 Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen.

Uw bericht

* verplicht veld