0224-2135277 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar!

Uitbraak Kattenziekte in Amsterdam, laat uw kat enten!

Informatie over kattenziekte.
Posted in: Kat Started by

Uitbraak Kattenziekte in Amsterdam, laat uw kat enten!

In verschillende delen van het land, waaronder Amsterdam zijn de afgelopen weken gevallen van kattenziekte gemeld. Behandeling is moeilijk maar gelukkig is het mogelijk katten tegen deze ziekte te vaccineren.

Kattenziekte is een infectie van het maag-darmkanaal, is erg besmettelijk en verloopt helaas in veel gevallen dodelijk. Vooral jonge dieren zijn vatbaar voor dit Feline Parvovirus, dat erg lijkt op het Parvo virus bij de hond.

Katten kunnen geïnfecteerd worden door direct contact met andere katten, of via uitwerpselen, vlooien of de mens. Het virus is niet gevoelig voor de meeste reinigings- en ontsmettingsmiddelen en blijft lang infectieus in de omgeving. Het is dus erg lastig om van dit virus af te komen als het eenmaal in een ruimte aanwezig is.

Symptomen van kattenziekte bestaan uit braken, diarree, uitdroging en plotselinge dood van katten met niesziekte-achtige klachten. Omdat het virus ook de witte bloedcellen aanvalt daalt de weerstand van de katten en worden ze ook vatbaarder voor andere virussen en bacteriën. Als een drachtige poes met het virus besmet wordt, treedt vaak abortus op of worden de kittens geboren met hersenbeschadigingen. Kattenziekte is niet gevaarlijk voor de mens.

Behandeling van kattenziekte is moeilijk en zelfs met intensieve behandeling komen de meeste katten er aan te overlijden. Het beste is dus om deze ziekte te voorkomen! Kittens worden op een leeftijd van 9 en 12 weken gevaccineerd tegen onder andere dit virus. Deze vaccinatie wordt op 1 jaar leeftijd herhaald en vervolgens om de 3 jaar. Heeft uw kat deze entingen niet gehad, of twijfelt u daaraan? Neem dan contact met ons op zodat we kunnen kijken of het nodig is uw kat te vaccineren. Door vaccinatie is niet alleen je eigen kat beschermd, ook verspreiding van het virus wordt erdoor beperkt. Als we er met zijn allen voor zorgen dat katten goed gevaccineerd zijn kunnen we veel dierenleed voorkomen!

Contactgegevens

Adres

  • Zijperweg 11, 1742 NE Schagen
  • Oosterdijk 34, 1746 CH Dirkshorn
  • Zeeweg 44, 1759 GV Callantsoog

Telefoon: 0224-213527
Email: info@dapschagen.nl

Spoedgeval? Bel 0224-213527
24/7 bereikbaar!

Contact US

Uw naam *

Woonplaats *

Telefoonnummer *

Uw email *

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?
 Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen.

Uw bericht

* verplicht veld