0224-2135277 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar!

Omdat vaccineren maatwerk is!

Posted in: DIerenartsenpraktijk Schagen, Hond en kat Started by

Omdat vaccineren maatwerk is!

U gaat, als het goed is, elk jaar met uw huisdier naar de dierenarts voor een inenting. Bij dierenartsenpraktijk Schagen wordt uw dier voordat de enting wordt gegeven uitgebreid onderzocht. Dit noemen wij de jaarlijkse check-up, door ons ook wel de “APK “genoemd. De jaarlijkse check-up is belangrijk voor u en uw huisdier. Tijdens dit onderzoek ontdekken we veel aandoeningen in een vroeg stadium, dus al voordat uw huisdier er ziek van wordt.
Er is al langere tijd een discussie gaande over de noodzaak van het jaarlijks vaccineren. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de cocktailenting voor honden tegen ziektes als parvo, hondenziekte (distemper) en de besmettelijke leverziekte (adenovirose) niet jaarlijks nodig is. Zo wordt de cocktail daarom door ons nog maar één keer in de 3 jaar gegeven. Voor de ziekte van Weil (leptospirose), een ziekte die verspreidt wordt door de urine van de bruine rat, moet er wel jaarlijks geënt worden! Leptospirose is een gevaarlijke ziekte en kan, vooral wanneer te laat wordt ingegrepen, tot de dood leiden.
Omdat de gezondheid en de bescherming van uw hond natuurlijk het belangrijkste is bieden wij vaccineren al een aantal jaren op maat. Maar vanaf nu kunnen we dit nog nauwkeuriger bepalen. Om te weten of uw hond nog voldoende beschermd is, is er een sneltest ontwikkeld die de antistoffen in het bloed kan bepalen, de ‘Vaccicheck’.
Voor deze test wordt er een beetje bloed afgenomen bij uw hond en binnen 20 minuten is de uitslag bekend. Het bloedonderzoek kan de antistoffen bepalen voor de parvo, hondenziekte en besmettelijke leverziekte. Zijn er voldoende antistoffen aanwezig, dan hoeft uw hond dat jaar geen cocktail enting te krijgen, alleen de enting tegen de Ziekte van Weil volstaat.. Op deze manier wordt uw hond alleen ingeënt tegen die ziekten waartegen de bescherming onvoldoende is.
De betrouwbaarheid van de test is zeer goed.
Wilt u meer informatie over de vaccicheck? Stuur dan een email naar info@dapschagen.nl of bel met 0224-213527

 

Contactgegevens

Adres

  • Zijperweg 11, 1742 NE Schagen
  • Oosterdijk 34, 1746 CH Dirkshorn
  • Zeeweg 44, 1759 GV Callantsoog

Telefoon: 0224-213527
Email: info@dapschagen.nl

Spoedgeval? Bel 0224-213527
24/7 bereikbaar!

Contact US

Uw naam *

Woonplaats *

Telefoonnummer *

Uw email *

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?
 Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen.

Uw bericht

* verplicht veld