Hond

De hond is als huisdier erg populair, er wonen er bijna 2 miljoen van in Nederland. Om ze gezond, gelukkig en fit te houden bieden wij diverse serviceprogramma’s en behandelingen. Zo kunt u bij ons terecht voor een puppy consultatiebureau waarbij we regelmatig uw pup controleren en wegen en vragen kunnen beantwoorden over (op)voeding, beweging, verzorgen etc. Ook begeleiden we uw hond naar een gezond gewicht met behulp van ons afvalprogramma.
Wilt u juist geen nestje? Naast de reguliere sterilisatietechniek bieden wij ook laparoscopische sterilisaties aan.

Vaccinaties met de bijbehorende jaarlijkse controle zijn heel belangrijk voor een gezond hondenleven. Wij enten op maat, waarbij jaarlijks een afweging wordt gemaakt welke vaccinaties noodzakelijk zijn en welke achterwege kunnen blijven.

Soms is goede preventieve zorg niet voldoende en worden ze alsnog ziek. Door onze ruime openingstijden en lange consulttijden kunnen we op korte termijn goede zorg verlenen. Als er verder onderzoek nodig is, dan kan dat vaak hetzelfde moment gerealiseerd worden. Denk daarbij aan urine-, bloed- en ontlastingsonderzoeken, röntgenfoto’s, echo van de buik. Met een ruim assortiment aan medicijnen en medicinale voeding kan meteen een behandeling ingesteld worden. Is het nodig om uw hond op te nemen of zijn er operaties nodig, dan hebben we ook daar de geschikte faciliteiten en ervaring voor. Denk daarbij aan langdurige opname voor ernstig zieke dieren en allerlei operaties van bulten verwijderen tot het repareren van zware botbreuken.