Kat

Katvriendelijke Kliniek

Tijdens de nieuwbouw van onze kliniek zijn de ruimtes zo ingedeeld dat stress bij uw kat zo veel mogelijk vermeden wordt.

De wachtkamer is verdeeld in meerdere zitgedeeltes, u kunt met uw kat een rustig plekje zoeken. Uw kattenmandje kan op een verhoging bij het koffiegedeelte worden geplaatst, dicht bij u en op voldoende afstand van andere dieren. Hier liggen doeken om uw mandje, indien u dat wenst, af te dekken Is uw kat erg gestrest dan is het mogelijk in een aparte sfeervolle ruimte te wachten. Wilt u hiervan gebruik maken? Geef dit gerust aan bij onze balie assistente.

Opname kat 2We hebben gescheiden opnames voor de hond en de kat. De kattenopname heeft ruime comfortabele hokken waarin een shelterhuisje is geplaatst waarin uw kat veilig weg kan kruipen. In de opname worden feromonen toegepast. Hiervan is aangetoond dat zij stress bij uw dier verminderen. De hokken zijn zo geplaatst dat de katten elkaar niet aan hoeven te kijken. Katten worden in de opnameruimte niet behandeld, dit gebeurd alleen in de spreekkamers.

Voor dieren die langer in de kliniek moeten verblijven of die tijdelijk uit logeren gaan tijdens afwezigheid van de baas hebben we een aparte pensionruimte (www.kattensuite.nl). Ook katten die medicatie nodig hebben of een dieetvoer worden hier verzorgd.

Onze medewerkers begrijpen dat een kat geen kleine hond is, zij worden getraind in de omgang met katten. Ook volgen we nascholing om de zorg voor uw kat zo goed mogelijk ‘up to date’ te houden.

Wij werken samen met kattengedragsdeskundigen, het is mogelijk een afspraak voor een gedragsspreekuur te houden bij ons op de praktijk.