Kat

Katvriendelijke Kliniek

Tijdens de nieuwbouw van onze kliniek zijn de ruimtes zo ingedeeld dat stress bij uw kat zo veel mogelijk vermeden wordt.

De wachtkamer is verdeeld in meerdere zitgedeeltes, u kunt met uw kat een rustig plekje zoeken. Uw kattenmandje kan op een verhoging bij het koffiegedeelte worden geplaatst, dicht bij u en op voldoende afstand van andere dieren. Hier liggen doeken om uw mandje, indien u dat wenst, af te dekken Is uw kat erg gestrest dan is het mogelijk in een aparte sfeervolle ruimte te wachten. Wilt u hiervan gebruik maken? Geef dit gerust aan bij onze balie assistente.

Opname kat 2We hebben gescheiden opnames voor de hond en de kat. De kattenopname heeft ruime comfortabele hokken waarin een shelterhuisje is geplaatst waarin uw kat veilig weg kan kruipen. In de opname worden feromonen toegepast. Hiervan is aangetoond dat zij stress bij uw dier verminderen. De hokken zijn zo geplaatst dat de katten elkaar niet aan hoeven te kijken. Katten worden in de opnameruimte niet behandeld, dit gebeurd alleen in de spreekkamers.

Voor dieren die langer in de kliniek moeten verblijven of die tijdelijk uit logeren gaan tijdens afwezigheid van de baas hebben we een aparte pensionruimte (www.kattensuite.nl). Ook katten die medicatie nodig hebben of een dieetvoer worden hier verzorgd.

Onze medewerkers begrijpen dat een kat geen kleine hond is, zij worden getraind in de omgang met katten. Ook volgen we nascholing om de zorg voor uw kat zo goed mogelijk ‘up to date’ te houden.

Wij werken samen met kattengedragsdeskundigen, het is mogelijk een afspraak voor een gedragsspreekuur te houden bij ons op de praktijk.

 

 

Kat in het bakkie!

10 tips voor een prettige reis naar onze kliniek;

1.Vervoer de kat nooit los in de auto

2.Gebruik hiervoor een kattenmand, liefst met voor- en bovenlader

  1. Bewaar het mandje thuis op een plek waar de kat er alvast aan kan wennen.
  2. Stop een door u gedragen kledingstuk in het mandje of een kleedje waar de kat vaak op ligt.
  3. Daag de kat uit in het mandje plaats te nemen door er snoepjes voor en later in te leggen, gaat dit goed sluit dan even het deurtje.
  4. Gaat het niet vrijwillig, gebruik dan de bovenlader. Achteruit door de voorlader wil ook wel eens een uitkomst bieden
  5. In de auto, rijdt rustig! Fixeer de mand in de gordel en dek de mand eventueel af met een doek om een prikkelarme omgeving te maken.
  6. Probeer tijdens het lopen niet teveel te schudden.
  7. Kies in de wachtkamer een rustige plek. Wij hebben een hoge plek naast het koffieapparaat waar u de mand kunt plaatsen en afdekken.
  8. Feromonen spray (Feliway) helpt u kat te ontspannen tijdens de reis. Deze hormonen kan uw dier ruiken en stellen gerust. Heeft u kat erg veel stress of angst en is het daardoor zelfs moeilijk hanteerbaar? Gabapentine capsules helpen uw kat te ontspannen en beter hanteerbaar te maken. Vraag erna bij ons aan de balie!

Voor de terugweg gelden dezelfde tips!

katintbakkie