Melkvee

Naast de behandeling van het individuele dier is advisering over diergezondheid op koppelniveau een groot onderdeel van onze diensten.

In het kader van bedrijfsproblemen kunnen wij u van dienst zijn in het analyseren van uw bedrijf en uiteindelijk het bieden van oplossingen. Naast het adviseren in het kader van bedrijfsproblemen willen wij u ook graag onze diensten aanbieden in de vorm van preventieve advisering en rendementsverbetering op uw bedrijf.

Een belangrijk onderdeel in de bedrijfsadvisering is de toepassing van analyseprogramma`s zoals PIR-DAP (Partners in Rendement Dierenartsenpraktijk) en de automatisering welke al gebruikt wordt op het bedrijf.

Vanaf 1 januari 2012 zijn wij geborgde rundveedierenartsen. Wij zijn geborgd via de Stichting Geborgde Dierenarts.

Verder hebben we een eigen laboratorium waar naast mest- en bloedonderzoek ook bacteriologisch onderzoek gedaan wordt. Binnen 24 uur kunnen we hiermee een voorlopige uitslag doorgeven of er wel of geen Gram- bacterie (o.a. E.coli en Klebsiella) is aangetoond. Essentieel voor een goede mastitisbehandeling.

Nieuwsbrief

Dierenartsenpraktijk Schagen verstuurd 3-4 keer per jaar een actuele nieuwsbrief voor de melkveehouderij. Mocht u deze willen ontvangen dan kunt u zich via onderstaande koppeling hiervoor aanmelden. Hier vindt u ook een overzicht van de afgelopen Melkveenieuwsbrieven.

Inschrijven Nieuwsbrief Melkvee Dierenartsenpraktijk Schagen

* verplichte velden

 

Kennis onderhoud

Om voldoende op de hoogte te blijven van alle (internationale) ontwikkelingen is Dierenartsenpraktijk Schagen lid van de Vakgroep Gezondheidszorg Herkauwer (GGL). Hiernaast zijn we ook lid van de American Dairy Science Association (ADSA). Verder wordt er ook actief nascholing gevolgd binnen en buiten Nederland.