Huisvesting

Omdat een konijn veel beweging nodig heeft is het verstandig om een ruime kooi of een ruim hok te nemen. Bij een kleiner hok is het goed om het konijn de mogelijkheid te geven om ook het hok uit te kunnen komen door middel van een buitenren of vrij in de kamer lopen.
Konijnen kunnen zowel binnen als buiten gehouden worden mits het buitenhok bescherming biedt tegen regen, zon en wind. Als u het konijn buiten houdt dan is een buitenhok met een ren het leukste voor het konijn. Let er hierbij op dat katten en honden niet in de ren kunnen komen en dat het konijn zich niet uitgraaft. Een konijn dat binnen gehuisvest wordt vindt het leuk om af en toe door de kamer te lopen. Let er wel op dat konijnen knagen ook leuk vinden, dus denk aan meubels en elektriciteitsdraden!
Een konijn is een gezelschapsdier en gewend om in groepen te leven. Dit betekent dat het niet graag alleen is. Als u niet veel thuis bent is het dus beter om 2 konijnen te nemen. Een konijn alleen is maar alleen en dit kan leiden tot het ontstaan van gedragsafwijkingen. Vaak gaan een mannetje en een vrouwtje samen het beste. Konijnen kunnen goed samen gehuisvest worden maar door seksueel gedrag van konijnen onderling kan onrust ontstaan. Maar let goed op: een konijn kan al vanaf 3-4 maanden leeftijd geslachtsrijp worden, op die leeftijd moet je ze apart zetten om te voorkomen dat ze nakomelingen krijgen!