Vermissing

Het vermist raken van huisdieren komt tegenwoordig nog steeds voor. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer husdieren met een chip welke een individueel identificatienummer bevat.

De chip is een zeer kleine micro-transponder welke bij een huisdier onder de huid in gebracht kan worden. Tegenwoordig wordt bij elk gevonden huisdier gecontroleerd of er een chip aanwezig is. Indien er wel een chip gevonden wordt, worden de gegevens gecontroleerd met de nederlandse databank voor gezelschapsdieren. Hierdoor kan snel de eigenaar opgespoord worden.

Tips als uw huisdier wordt vermist

Alarmeer de buren en vraag omwonenden in schuurtjes, kelders, bergingen en op zolders te kijken. Verspreid briefjes met het signalement, datum en omgeving van vermissing. Vermeld duidelijk uw telefoonnummer! Plaats er eventueel een foto bij. Meld de vermissing aan het dierenopvangcentrum. Het telefoonnummer van het dierenopvangcentrum in Tuitjenhorn is 0224-551818. Ga bij asiels kijken of uw huisdier daar is binnengebracht. Plaats advertenties en meld de vermissing op onderstaande internetsites. www.amivedi.nl , www.dierenvermistonline.nl , www.daisyweb.nl, www.petlook.nl en www.ndg.nl. Bent u pas verhuisd? Neem dan contact op met de nieuwe bewoners en uw oude buren. Hang ook daar briefjes op. Zoek de kat bijvoorkeur in de avonds en ochtend als het buiten stil is op straat. Honden die tijdens het wandelen spoorloos raken, komen vaak weer terug naar de plek waar ze de baas voor het laatst gezien hebben. Blijf op deze plaats dus goed zoeken.